Esbjerg

SF’ere besøgte hepatitisindsatsen på varmestuen i Esbjerg

Foto fra Venstre: David Dam Jensen, folketingskandidat for SF, Mikkel Ammitzbøll, byrådsmedlem i Esbjerg for SF, Karen Kofoed, projektsygeplejerske, Karina Lorentzen, folketingsmedlem for SF og Thomas, medicinstuderende.

Varmestuen i Esbjerg har netop haft besøg af SF’ere fra byrådet og Folketinget. De kom for at høre om regionens opsøgende indsats i bekæmpelse af hepatitis C, som kan give svære leverskader med døden til følge.

På varmestuen kommer nogle af de mest udsatte borgere i byen.

SF’s lokale folketingsmedlem Karina Lorentzen var imponeret over indsatsen:

Karina Kofeod projektsygeplejerske viser Karina Lorentzen (SF) hepatitisbussen og David Dam Jensen, folketingskandidat står med ryggen til.

– Hvis alle skal have samme adgang til sundhedssystemet, må man lave tilbuddene på borgernes præmisser. Mange har dobbeltdiagnoser og meget kaotiske liv med misbrug. Hvis ikke indsatsen kommer helt ud til de her borgere, kommer de simpelthen ikke i behandling, siger Karina Lorentzen.

Regionen har en bus, der kører rundt og laver en opsøgende indsats der, hvor brugerne er. Og på dagen kom 11 personer forbi til en test, og der var en, der testede positiv for smitte.

– Det viser, at opsøgende indsats virker. Hepatitis C er en farlig sygdom, der i yderste konsekvens giver så store leverskader, at man dør af det. Derfor er fremskudte indsatser vigtigt, fordi det i dag er en sygdom, der let kan behandles med piller og reducere belastningen af leveren, forklarer Karina Lorentzen.

Karina Lorentzen fik også lidt lektier med hjem. For Karen Kofoed, som leder indsatsen forklarede, at indsatsen har visse med barrierer. Fx er der behov for en person, der kan følge den udsatte til hospitalet eller følge op på, om piller indtages. Den opgave tog folketingsmedlemmet med videre.

Kommentarer