Debat og politik

SF: Ny bandepakke skal hjælp Esbjerg mod rockerborg på Brolæggervej

Debatindlæg af:
Karina Lorentzen Dehnhardt, SF

SF har fremlagt mere end 20 initiativer, som skal lægge et massivt tryk på banderne og sikre bedre forebyggelse af unges vej ind i banderne, herunder et som vi hjælper borgerne på Brolæggervej i Esbjerg, som er plaget af en rockerborg. Det sker forud for, at regeringen fremlægger en bandepakke.

I marts lykkedes det kommune og politi at nedlægge et samlingsstedsforbud, som forbyder rockerne at være på adressen på Brolæggervej, hvor de er til gene og utryghed for naboerne. Men det kan kun nedlægges for tre måneder af gangen, og det vil SF’s retsordfører Karina Lorentzen udvide til at gælde for et helt år:

– De færreste af os ønsker at bo klods op og ned af en rockerborg. Det kræver en del at få nedlagt et samlingsstedsforbud, og derfor er de nuværende tre måneder meget kort tid inden hele møllen starter forfra. Det er langt fra givet, at det kan forlænges, hvilket det heller ikke kunne i Esbjerg. Derfor foreslår jeg, at det skal kunne nedlægges for et år af gangen, siger Karina Lorentzen.

Politi og kommune arbejder lige nu for anden gang at forsøge på at nedlægge et samlingsstedsforbud, da det seneste ikke kunne forlænges. Karina Lorentzen tager forslaget med sig til forhandlingerne om en kommende bandepakke.

Kommentarer