Magaxin

Øg de ansattes arbejdsglæde med teambuilding

Artiklen er sponsoreret.

Vi er forskellige som mennesker – det kommer også til udtryk i vores arbejdsmoral og vores syn på den adfærd, der er passende at vise på en arbejdsplads. Nogle ansatte ser fx intet problem med at starte små samtaler med deres kolleger i løbet af dagen, der intet har at gøre med jobbet – også uden for pauserne. Andre mener ikke, de kan tillade sig at bruge lønnet tid på sniksnak med kolleger.

Teambuilding giver rammer for socialt samvær

Uanset hvilken lejr du er i som leder, er det et faktum, at dine ansatte arbejder bedre sammen, hvis de har et godt forhold til hinanden. Hvor det er et åbent spørgsmål, hvor meget af arbejdsdagen de må og bør bruge på sociale samtaler med hinanden, er det ved aktiviteter som fx teambuilding slet ikke tabubelagt at føre lange samtaler, hvor man kan lære hinanden at kende på et personligt plan.

Firma ved den jyske vestkyst?

Har du virksomhed ude ved den jyske vestkyst, var det klogt at arrangere teambuilding ved Esbjerg, hvis du ønsker at ryste de ansatte sammen i mere uformelle rammer end dem, de måtte kende fra arbejdet. Men er det ikke meget arbejde at planlægge en aktivitet, bestille redskaberne til at afvikle den og samle alle ansatte et sted ude i det fri eller på en fremmed matrikel? Jo, men det svarer sig.

Kan du ikke bare arrangere en firmafest?

For hvor du alternativt kunne planlægge en firmafest i virksomhedens egne lokaler, hvor visse af de ansatte sikkert ville finde ud af at hygge sig med hinanden, så vil mere introverte ansatte have svært ved at tage del i fællesskabet. Der fordres intet af dem, og derfor gør de intet. Til teambuilding gør noget andet sig gældende: Her er der nemlig brug for alle, for at man kommer i mål med opgaven.

Der bliver brug for alle

Ét eksempel kunne være regatta af en slags, hvor der er brug for, at alle er med til at ro. Det kunne også være et escape game af en art, hvor alle kan bidrage med input til, hvordan en gåde kan løses. Siden et af formålene med teambuilding er at styrke det sociale samvær, får du svært ved at finde aktiviteter, hvor deltagere bare helt kan tune ud af fællesskabet, for alle deltagere bliver aktiveret.

Hør dine ansatte om, hvad de kunne tænke sig

Er du usikker på, hvad du skal vælge, hvad aktiviteter inden for teambuilding angår? Du kan starte med at tage stilling til, om aktiviteten skal kræve fysiske, analytiske eller kommunikative egenskaber at løse. Er dine ansatte vant til en hverdag med stillesiddende arbejde, var det nok rart nok, du gav dem mulighed for at røre sig lidt. Men hør lige de ansatte først, om de friske på at være fysisk aktive.

Øg arbejdsglæden med teambuilding

Teambuilding kan være nøglen til stærkere socialt sammenhold mellem de ansatte på jobbet, hvilket kan føre til bl.a. øget produktivitet, øget arbejdsglæde og øget loyalitet over for dig som leder.

Kommentarer