Erhverv

Ny erhvervsdirektør i Sydbank vender ‘hjem’ efter otte år

Søren Mouritzen. Pressefoto

“Jeg er erhvervslivets største beundrer”. Sådan lyder det fra Søren Mouritzen, som vender tilbage til Sydbank efter otte år. Fra tirsdag 2. april er han direktør for Sydbanks erhvervsafdeling i Esbjerg.

Det er et velkendt ansigt, der 2. april sætter sig i stolen som ny erhvervsdirektør i Sydbanks Esbjerg-afdeling.

41-årige Søren Mouritzen begyndte karrieren som finanselev i netop Sydbank, hvor det blev til små 12 år hovedsageligt som erhvervsrådgiver og -konsulent i henholdsvis Esbjerg og hovedsædet i Aabenraa. Efter otte år i Danske Andelskassers Bank vender han nu tilbage til der, det hele startede.

– Jeg er utrolig glad for, at Søren har sagt ja til at blive erhvervsdirektør hos os. Han er en overordentlig stærk profil, som kommer med et dybt og indgående kendskab til både området, det lokale erhvervsliv og de værdier, Sydbank er bygget på. Vi ser frem til samarbejdet om vores fortsatte bidrag til den markante udvikling på havnen, men også indenfor industri og håndværk generelt, siger Frank Bondorph, områdedirektør i Sydbank, Område Esbjerg.

Kæmpefan af erhvervslivet – og EfB

Det samme gør hovedpersonen selv, og gensynsglæden er stor.

– Jeg føler et stærkt bånd til Sydbank, og ét eller andet sted har jeg altid vidst, at jeg skulle tilbage en dag, når den rette mulighed opstod. Jeg har den største beundring for erhvervslivet, og jeg betragter det som et stort privilegium at få lov til at være en lille del af den succeshistorie, som udfolder sig lige nu. Man kan ikke overvurdere erhvervslivets betydning for et område som vores, og foruden de arbejdspladser, der er selve forudsætningen for bosætning, er det også virksomhederne, der gør, at der er midler til fx sportsklubber, foreninger og kulturtilbud. Det går jeg til med stor ydmyghed, og jeg glæder mig til at komme ud og snakke med alle virksomhederne om, hvad vi kan tilbyde som bank, siger Søren Mouritzen.

Erhvervslivet må dog kæmpe hårdt om erhvervsdirektørens opmærksomhed med en anden vigtig institution i byen: fodboldholdet EfB. Heldigvis er de to langt fra uforenelige størrelser – tværtimod, lyder meldingen.

– Jeg ser alle de kampe, jeg kan slippe afsted med, og jeg følger interesseret med i den aktuelle udvikling. Netop her kommer erhvervslivets betydning jo i spil, for vi ser, hvordan dygtige erhvervsfolk arbejder hårdt for at samle bolden op og redde klubben. Det har jeg stor respekt for, siger Søren Mouritzen.

Oprindeligt er han opvokset på Fanø og er i dag bosat i Esbjerg med sin hustru, Gitte, der arbejder som direktionsassistent i DSV. Sammen har parret to drenge på henholdsvis 8 og 11 år.

CV Søren Mouritzen

  • Centerdirektør, Danske Andelskassers Bank: november 2018 – april 2024
  • Erhvervsdirektør, Danske Andelskassers Bank: februar 2016 – november 2018
  • Seniorerhvervsrådgiver, Sydbank: december 2014 – februar 2016
  • Erhvervsrådgiver, Sydbank: februar 2014 – december 2014
  • Erhvervskonsulent, Sydbank: marts 2012 – februar 2014
  • Erhvervsrådgiver, Sydbank: februar 2007 – marts 2012
  • Privatrådgiver, Sydbank: august 2006 – februar 2007
  • Finanselev, Sydbank: august 2004 – august 2006 

Kommentarer