Samfund

Langt fra alle har et sted at holde jul

Foto: boblberg.dk

December og juleaften nærmer sig, og for mange danskere er juledagene fyldt med traditionsrige begivenheder, der oftest byder på hyggeligt samvær med ens familie og venner. Det er dog langt fra alle, der har et sted at holde jul, og derfor bringer Røde Kors og Boblberg igen i år mennesker sammen i julen på Julevenner.dk for at sikre, at så få som muligt skal sidde ufrivilligt alene til jul.

December måned er for de fleste hjerternes tid, hvor der tælles dage ned til juleaften. Men ikke alle tæller ned til det samme. Mens danskerne samles om flæskesteg og juleand, brune kartofler og risalamande, sidder alt for mange ufrivilligt alene juleaften. Juletiden kan for mange derfor være en påmindelse om, hvis noget er svært, eller at man sidder alene. Måske ikke julen i sig selv, men derimod følelsen af ikke at være en del af fællesskabet. Omvendt er der andre, der har overskud og rum til at invitere en ekstra gæst rundt om julebordet. Om man står i enten den ene eller den anden situation, kan man igen i år tilmelde sig som enten julevært eller julegæst på Julevenner.dk, som er et initiativ af Røde Kors og Boblberg.

Allerede i november måned var der rekordmange tilmeldinger på Julevenner.

Vidste du, at:

  • Tilmelding til Julevenner sker på www.julevenner.dk
  • Man kan oprette sig som enten julevært eller julegæst
  • Julevenner.dk er et gratis initiativ for alle
  • Julevenner.dk er udviklet af Boblberg.dk sammen med Røde Kors

Dinah og familien har været juleværter to år i træk

Dinah, hendes mand og to børn på 10 og 15 år har de sidste to år inviteret julegæster hjem til juleaften gennem Julevenner.dk, da de har plads til at være og gøre noget for andre. Første år inviterede de en ældre dame ved navn Britta hjem til jul, da hun ellers skulle holde jul alene. Det gik rigtig godt, og Dinahs børn var især ellevilde med deres nye julegæst. Julen efter inviterede de Theo fra Holland hjem til dem, som ellers også skulle have siddet alene. De havde en fantastisk jul, hvor Dinah og familien, og ikke mindst Theo, havde en følelse af, at de havde kendt hinanden i lang tid. Dinah og familien har nu meldt sig som

juleværter for tredje år i træk via Julevenner.dk.

Julevenner er for alle – meld dig som julevært eller julegæst lige nu og tag del i fællesskabet. Værter og gæster kan selv finde hinanden, men det er også muligt at få hjælp af Røde Kors til at finde nogle at holde jul med.

Kommentarer