Samfund

Fortsat prisoptimisme på parcelhuse og sommerhuse

Foto: Unsplash/Tierra Mallorca

Både salgspriser og udbudspriser er steget hen over foråret og sommeren. Udviklingen vidner om et boligmarked, der stadig holder højt niveau.

Selv sommerferie og inflation kan åbenbart ikke stække optimismen på det danske boligmarked. Helt frem til juni er udbudspriserne ifølge tal fra Finans Danmark fortsat med at stige for parcelhuse og sommerhuse, mens der er noteret et mindre fald på ejerlejligheder.

– Både salgspriser og udbudspriser har holdt niveau de seneste seks måneder og endda steget lidt. Det vidner om et boligmarked, det stadig er for tidligt at skrive nekrolog over, siger Thomas Hovgaard, der er presseansvarlig i Estate.

Han mener, at de stadig høje og stigende udbudspriser afspejler en kombination af sælgernes forventninger om høje salgspriser og et lavt boligudbud.

– Efter en lang periode, hvor boliger er blevet solgt til høje priser, opstår der sædvanligvis meget høje forventninger til klækkelige provenuer. Det er derfor ikke usædvanligt, at der i lavudbudsmarkeder som dette, opstår situationer, hvor mæglerne indvilger i at sætte boliger til salg til priser, som er højere end deres egne forventninger, blot for at få dem til salg, siger Thomas Hovgaard.

Ifølge Thomas Hovgaard er forventningen, at der vil komme større prisnedslag i efteråret, hvis boligrenterne og inflationen fortsætter med at stige.

– Konsekvensen af de optimistiske priser kan blive en række af prisnedslag og udvidede liggetider og et stigende boligudbud. Men man det sagtens udvikle sig langt mindre dramatisk, hvis boligmarkedet, som det har udviklet sig de seneste to år, tager fusen på os alle, siger Thomas Hovgaard.

Kommentarer