Debat og politik

Fagbevægelsen er velkomne i kommunens taskforce

I et læserbrev i Ugeavisen Esbjerg den 20/5 kunne man læse, at repræsentanter fra den lokale fagbevægelse mener, det kræver handling at sikre, at den kommende energi-ø udbydes, så det bliver med danske løn og arbejdsvilkår, så der også er god basis for, at lokal arbejdskraft kan være en væsentlig del af projektet. Jeg kunne ikke være mere enig.

Derfor bør vi også stå sammen lokalt og lægge pres på regeringen og de øvrige partier i Folketinget for at sikre, at energi-øen bliver udbudt, så de lokale virksomheder har de bedste muligheder for at byde på projektet.

Samtidig er det helt afgørende, at vi også samarbejder lokalt for at sikre, at der er kvalificeret arbejdskraft til de kommende projekter indenfor grøn omstilling. Det er en ekstraordinær situation, der kræver særlige tiltag.

Derfor har Esbjerg Kommune nedsat en taskforce og inviteret relevante aktører fra uddannelsessektoren, arbejdsmarkedets parter, det regionale beskæftigelsesråd m.fl. med rundt om bordet, så vi sammen kan sætte de nødvendige initiativer i gang og tale med en samlet stemme overfor Folketinget til gavn for Esbjerg og hele det sydvestjyske område. Et initiativ som den socialdemokratiske beskæftigelsesminister Peter Hummelgaard og hans stab også har rost i høje toner som et godt eksempel på, hvordan man kan stå stærkt og sikre lokal tilgængelig arbejdskraft til energi-øen og andre projekter.

Desværre har den lokale fagbevægelse valgt at trække sig ud af den taskforce. Det er jeg noget forundret over, men hvis ordene i sidste uges læserbrev står til troende, er de måske alligevel villige til at træde ind i opgaverne igen, så deres holdning kan omsættes til handling. De skal i hvert fald være velkomne.

Kommentarer